Mebelko.org

Полезни съвети за мебели и обзавеждане

Ръководство за избор на ТВ шкаф

ТВ шкаф

Стойка за телевизор

Няма да се заблуждаваме – телевизорът държи първенството като най-използван уред в дома. Много често в едно жилище има два, три и дори повече ТВ приемника. И защото без телевизия не можем, редно е да обърнем внимание на мебелите, свързани с нея.

Най-простото решение е да закачим телевизора на стената и повечето хора го използват за своите кухни и спални. Когато говорим за хол или всекидневна обаче е редно да проявим повече фантазия и вкус, за да създадем едно красиво и хармонично помещение.

Спрете избора си на конкретен материал

Преди да избистрите за себе си идеята от какъв ТВ шкаф имате нужда, добре е да се ориентирате към определен материал за него. Той трябва да пасва на останалото обзавеждане, така че изборът не би трябвало да ви затрудни.

ТВ стойки от стъкло

Макар да не са много популярни, тези поставки за телевизор крият голям потенциал. Стъклото има свойството да се слива отлично с обстановката, пасвайки на почти всяка текстура. Можете да откриете чудесни модели, при това с разнообразие от цветове. Дизайните са стилни и модерни, така че си заслужава да обмислите тази опция. Комбинирането с дърво или метал внася още повече настроение във визията им.

Можете да откриете интересни модели ТВ шкафове от стъкло
Можете да откриете интересни модели ТВ шкафове от стъкло

Поставки за телевизор от дърво

Естественото дърво е материал, който позволява всякакви обработки – фрезоване, струговане, резбоване и т.н. Огромното разнообразие от байцове и лакове ще ви осигури и добра възможност да се спрете на цвят, който ви пасва най-добре. Във всички случаи този вариант трябва да бъде комбиниран с мебели от същия тип, за да не стои ТВ шкафът като кръпка в стаята.

Шкаф за телевизор от ПДЧ и МДФ

Най-популярни са моделите, изработени от тези материали. Разноцветни, с модерен дизайн, лесни за сглобяване и пренасяне и на достъпна цена – тези фактори определят предпочитанията на потребителите. И двата типа плоскости се използват за изработка на всякакви мебели, така че със сигурност ще паснат на останалото обзавеждане. Добре се комбинират със стъкло и LED светлини, което е още един плюс.

Дърво или дървесни плоскости - избирате вие
Дърво или дървесни плоскости – избирате вие

Други материали

Ако имате нестандартна идея за ТВ шкаф, лесно можете да я осъществите с помощта на гипсокартон. За любителите на индустриалния стил пък се предлагат стойки от метал или комбинация с метал.

Съвети за правилен избор на ТВ шкаф

След като сте се спрели на определен материал има няколко важни елемента, на които трябва да обърнете внимание.

Размерите са от първостепенно значение

Тук не говорим само за размера на вашия телевизор. Габаритите на помещението също са от ключово значение. Трябва да откриете точния баланс, за да получите перфектен резултат. На първо място ТВ шкафът трябва да съответства на големината на телевизора. Ако имате система за домашно кино или друг вид устройства за забавление, които също трябва да бъдат подвързани към приемника, предвидете място и за тях.

Самото помещение може да е със скромни размери. В такъв случай изберете поставка за телевизор с повече стелажи и етажерки, разположени във височина. По този начин ще си осигурите достатъчно полезна площ, без да претоварвате стаята с излишни мебели.

Стилът е важен

  • Съвременните жилища са модерни, разнообразни, интересни и функционални. В такава обстановка не е трудно да се впише шкаф за телевизор с фешън дизайн. Залага се на минимализъм, изчистени линии и простота на формите. Левитиращите модели създават усещане за лекота и са много красиво и лесно за поддръжка решение.
  • Любителите на скандинавски тип мебели също няма да останат разочаровани. Можете да откриете голямо разнообразие от модели в тази стилистика, предлагащи удобство и изискана визия.
  • Може би мислите, че винтидж мебелите трудно кореспондират с модерния вид на телевизорите днес. За щастие има достатъчно ефектни решения за ТВ шкафове, издържани в ретро стилистика. Ефектно състарени дървесни плоскости, подходящи цветове и дори надписи ще ви помогнат да се пренесете в духа на отминалия век.
  • Красотата на индустриалния стил е в простотата и семплата визия. Метална конструкция в черно и дървесни елементи в тъмни краски са в основата на повечето модели от този вид. Вашият шкаф за телевизор ще е симпатичен, различен и лесен за поддръжка.
Изборът на модели и стилове ТВ шкаф е огромен
Изборът на модели и стилове ТВ шкаф е огромен

Още нещо важно за ТВ шкафа

Когато избирате вашата поставка за телевизор винаги следете за две неща:

  • Трябва да имате опция за скриване на цялата комуникация от кабели. В противен случай неразборията ще обезсмисли покупката на модерен ТВ шкаф.
  • Височината на шкафа трябва да осигурява добър зрителен ъгъл. Когато седнете на меката мебел, телевизорът трябва да бъде на нивото на погледа или малко над него, за предпочитане по права линия.

Какъв тип монтаж да изберете

Като цяло какъвто и да е видът на ТВ шкафа, телевизорът може да бъде монтиран на стената или поставен върху него. За много от моделите мебели един окачен на стената телевизор е много по-добър избор във визуални отношение. Разполагате с две основни опции, касаещи монтирането на самия шкаф.

Монтаж към стена

Определени модели изисква пълно или частично закрепване към стената. Процесът изисква повече усилия, но обикновено резултатът е по-впечатляващ. Ако след време решите да премахнете или преместите вашия ТВ шкаф, задължително ще трябва да ремонтирате стената.

Стоящ монтаж

Този вариант предлага разнообразни решения от различни гледни точки.

  • Има шкафове, които се поставят директно върху пода. Те са стабилни и практични от хигиенична гледна точка. Друг вариант е шкаф, стъпил на крачета. Ако чистите с робот, преценете добре височината им, за да поддържате пространството в добро състояние. Можете да изберете и шкаф на колелца, който ще местите лесно.
  • Отворен дизайн ТВ шкафове са избор за хора, които обичат реда и винаги нещата им са прилежно организирани. Ако не сте от тях, то задължително се спрете на модел, който включва няколко шкафа с вратички. Те ще са ви от голяма полза.
  • Една чудесна опция е вашият ТВ шкаф да е интегриран в секция. По този начин ще избегнете излишната мебелировка и ще осигурите едно приятно пространство за семейно развлечение. Модулните варианти секции са изключително гъвкави по отношение на дизайна и позволяват различни комбинации.
Интегрирането на ТВ шкаф в секция е практично решение
Интегрирането на ТВ шкаф в секция е практично решение

За да изберете модерен шкаф за телевизора си ви препоръчваме да посетите VENUS.BG и ще откриете различни по стил предложения на разумни цени.