Mebelko.org

Полезни съвети за мебели и обзавеждане

Елегантни и функционални – модерната революция на бюфетите

Модерните бюфети днес

Модерни бюфети

Днес, когато всеки има неограничен достъп до всякаква информация, е повече от елементарно да се следят модните тенденции в обзавеждането. Мрежата прелива от предложения – кое от кое по-изгодни. И понеже мебели не се купуват всеки ден, разумно е да се запознаете с актуалните модни тенденции. След това остава само да се наслаждавате на дома си и да се забавлявате с реакциите на своите гости – възхита, респект, а често и мъничко завист…

Ще ви разкрием тайната – заложете на бюфет!

В ретро бюфетите има неподправен чар, който е завладяващ за мнозина. Залагайки на типичната за тях визия и разпределение на пространството, днес редица фирми ги включват в производствената си листа. За по-автентичен вид се залага на естествената сила на дървото, така както се е правело и преди векове. Привържениците на този стил се чувстват удовлетворени, залагайки на винтидж обзавеждане за своя дом.

Бюфет от масив в ретро стил
Бюфет от масив в ретро стил

Красиви бюфети в ретро стил
Красиви бюфети в ретро стил

Много хора обаче предпочитат по-свежия вид на модерните мебели, в това число и на бюфетите. Нашето съвремие се отличава с това, че всеки има свободата да избира – дрехи, храна, филми, книги, образование… Хората все по-рядко се съобразяват с чуждото мнение и разширяват границите на собствените си желания постоянно. Мебелите не правят изключение. Техните дизайнери стават все по-смели и комбинират дори на пръв поглед несъвместими неща. Много често резултатите са сензационни, защото носят нова тръпка, нов ареал за изследване, нов диапазон за експериментиране. И ако мястото на бюфета допреди години беше в кухнята, днес той може да бъде поставен практически навсякъде. Вярно – и визията му вече е доста различна, но същността му е запазена.

Бюфет с модерна визия
Бюфет с модерна визия

Бюфет във всяка стая – защо пък не?

Кухня и трапезария

Кухненският бюфет е мебел с традиции. Мнозина харесват неговото автентично излъчване и структура и избират точно такава визия. Удобството, което ще откриете в него, ще бъде съчетано с безспорна красота. Модерната интерпретация обаче е не по-малко ефектна. Тя също ще задоволи нуждата ви от място за съхранение на различни съдове, прибори, покривки. Той може лесно да бъде използван и като остров, улеснявайки домакинстването. Може би най-голямото предимство на бюфета за трапезария е допълнителното пространство, което той осигурява при сервиране. Общото усещане за естетика и стил придават завършеност на интериора, обгръщайки го с уют. Персонализирането на една готова мебел и превръщането ѝ в личен израз на усещането за красота е изключително задоволително.

Бюфети в трапезарията
Модерна трапезария с бюфет
Бюфет в кухнята
Бюфети в трапезарията и кухнята

Дневна

Това обикновено е местенце за релакс и забавления. Всеки елемент от обзавеждането трябва да е прецизно балансиран – едновременно ефектен и успокояващ. Това важи както за аксесоарите, така и за мебелите. Бюфетът би бил ключовият елемент, внасящ точната доза изисканост в интериора, съчетана с нужната практичност. Шкаф за мултимедия, книги, телевизор – това е лесен и удобен вариант. Много по-голямо въздействие обаче би оказал един еклектичен вариант, превърнат във фокус на вашата дневна. Красиви статуетки и произведения на изкуството, семейни снимки и любими предмети са чудесен вариант. А какво бихте казали за бюфет с витрина с напитки и вградено LED осветление? Стъклото отразява светлината по магичен начин и ще внесе усещане за изтънченост във вашата дневна.

Различни видове бюфети в дневната
Различни видове бюфети в дневната

Спалня

Спалнята е вашето свещено и лично пространство. Бюфетът там няма да има за цел да смайва посетители. Неговата задача ще е съвсем практична – да осигури място за съхранение на личните ви вещи. Като бонус удобната му горна повърхност ще ви позволи да подредите любимите си вещи, които да радват очите ви. Такава декорация е страхотна възможност за съживяване на обстановката и завършване на цялостната визия на помещението.

Модерен бюфет в спалнята
Бюфет в спалнята
Бюфет в спалнята

Антре

Уютната и стилна входна зона е заявка за това, което всеки посетител ще очаква от вашия дом. Красив бюфет, поставен там, може да е ключовият елемент. Допълнете го с огледало в същия стил и това ще е перфектната комбинация. Малка купа с ключове и дребни предмети на членовете на семейството например ще е подсказка за вашето гостоприемство и откритост.

Модерен бюфет в антрето
Бюфет в антрето
Бюфет в антрето

Детска стая

Бюфетът може да намери място дори и в царството на децата, без значение от тяхната възраст. Светът на малчуганите изисква голяма доза фантазия, за да бъде подреден забавно, креативно, безопасно. Един бюфет предоставя добри възможности , особено ако разполага с чекмеджета и рафтове – удобният достъп е от решаващо значение за изграждане на самостоятелност и чувство за ред у децата.

Бюфет в детската стая
Стилен бюфет в детската стая
Стилен бюфет в детската стая

Баня

Вярвате или не, бюфет в банята ще е най-доброто решение, което сте взимали. Естествено, трябва да съобразите влажността на помещението с качеството на материала, или да използвате допълнителна обработка за защита. В това помещение шкафът може да се използва самостоятелно, за съхранение на кърпи, препарати, сапуни и още какво ли не. Ако конструкцията позволява, някои хора променят основната му функция, използвайки го като умивалник. Това е много идейно решение, особено за големи бани със завладяващ дизайн.

Бюфет в банята
Бюфет с мивки в банята
Бюфет в банята

Открийте неподозирани възможности за интериора на вашия дом

Бюфетът е деликатна мебел. Видяхте колко различни лица може да разкрие той пред вас. Неговата уникалност просто поразява именно с елегантните и шикозни решения за приложение. Популярните модни течения днес залагат на съчетаването по изненадващ начин на органично с индустриално, дискретно с открито, сдържано с ефектно. Пропорции, нарушаващи познатата ни до болка симетрия, са в основата на визуалната привлекателност на тези дизайни. Резултатът е огромно разнообразие от мебели, чрез които всеки би могъл да изрази собственото си светоусещане и вътрешен мир.

Модерен бюфет
Бюфет с изчистен симетричен дизайн

За голяма част от производителите на мебели създаването на цели серии, подчинени на едно и също стилово и цветово изпълнение е приоритет. По този начин клиентите са максимално улеснени в подбора. В Мебели АРЕНА ще откриете огромно разнообразие от бюфети и витрини за обзавеждането на модерен, съвременен дом.