Mebelko.org

Полезни съвети за мебели и обзавеждане

Подготовка на градината през февруари

градина

градина

Въпреки че температурата трябва да започне да се покачва този месец, все още съществува риск от замръзване и сняг. Защитете уязвимите растения и саксии от замръзване, като ги опаковате с изолация, като например градинското руно. Нежните дървета ще ви благодарят за щедрото прилагане на суха мулч, за да защитят корените си от замръзващите зимни условия. Това е добър момент да вземете всички паднали и изсушени листа и да изчистите градинските навеси и оранжериите навреме за пролетта. И така, какви други подготовки през февруари трябва да направим?


Създайте вътрешна градина

В това мрачно време на годината изкопайте няколко кокичета и теменужки и ги насадете в декоративен плитък контейнер. Заобиколете ги с възглавница от свеж зелен мъх. След това ги донесете вътре и се насладете на първия вкус на пролетта.

шкаф за антре
шкаф


Засадете нови рози и режете старите

Докато старомодните рози обикновено се подрязват през ноември, ние режем модерните рози до края на февруари. Има различни видове рози, които се нуждаят от резитба повече от веднъж годишно. Когато режете, не се страхувайте да режете твърдо и премахнете старите дървета и деформираните клони. Розите рядко са убити от твърда резитба.