Mebelko.org

Полезни съвети за мебели и обзавеждане

Как да проектираме кухня?

трапезна маса

маса за трапезария


Как да проектираме кухня бързо и лесно?

Тъй като кухнята е толкова висока област на дейност на къщата, си струва да разберете как да проектирате кухня – дори ако използвате кухненски дизайнер или архитект. Познаването на това, което е включено в процеса, ще ви помогне да проектирате собствена кухня или да дадете подробен доклад на своя дизайнер.


Производител на кухненски шкаф

Oбикновено винаги насърчавам посетителите на сайта си да мислят за това как искате да разпределите пространството, преди да направите интериорен дизайн или избор на мебели, но за кухни е полезно да знаете от къде планирате да получите кухненски шкафове. Повечето производители имат различни стандартни размери, но винаги работят с това, което производителят предлага.
Дори ако получавате изработена кухня, свържете се с производител и разберете дали работят в стандартни размери (напр. Използване на цели парчета от дърво, за да се избегне рязане, което намалява отпадъците, се нуждаят от по-малко труд и поради това струват малко по-малко).


Създайте план за под и стена

Време е да се измери! Отделете малко време и бъдете точни и измервайте правилно. Измерете етажните размери, нишите, прозорците и вратите.

Има няколко варианта за общи обекти.


Електричество

Планирайте електрическите точки (контакти и ключове за уреди) за вашата кухня.

Има няколко варианта.

  • Нормална позиция на изхода
  • Висока позиция на изхода
  • Позиция под шкаф
  • Скрит излаз


Осветление

Изборът се свежда до :
Нажежаема жичка осигуряваща мека, топла жълтеникава светлина, която обикновено се използва за вградени кутии или лунички. Халогенните светлини произвеждат свежа бяла светлина, която е подходяща за осветление на задачите; Флуоресцентните лампи, които имат дълъг живот и ниска консумация на енергия, сега идват в много различни нюанси от топло до студено.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!