Mebelko.org

Полезни съвети за мебели и обзавеждане

Мебели за баня – какви са различните видове

баня

баня

Трябва да избираме мебели за баня според наличното пространство на вашата баня. Струва си да се отбележи разликата между:
Отворено устройство, което не е оборудвано с никакви врати и чекмеджета;
     Мебели за баня с чекмедже, в който случай е необходимо да се предвиди възможност за тяхното отваряне;


Етажерки – мебели за баня

Етажерките за банята спестяват място, поради максималния си капацитет за съхранение. Те могат да бъдат монтирани на стената или просто да бъдат оставени на пода. Ако изберете етажерки с врати или други приспособления за отваряне, преценете правилно мястото, на което да ги поставите, за да има достатъчно място.

шкаф
шкаф за баня


Мебели за баняРафтове

За да се закачат или поставят, прави или под ъгъл, ниски или високи, рафтовете за баня обикновено се състоят от между две и пет рафта. Те се предлагат в различни размери и могат лесно да включват едно или повече чекмеджета.

Санитарен възел за баня

Устройството за тоалетка може да се монтира на място. Ако мивката е на стената, тя може също да бъде и нисък, и удобен шкаф. Неговите размери не трябва да надвишават дълбочината на мивката или умивалника.

шкаф за баня
шкаф за баня

Огледало за баня

Огледалото за баня може да бъде шкаф за съхранение, ако има рафт. За да се закрепи на стената, огледалото за баня трябва да бъде оразмерено според наличното пространство. Тя може да включва шкаф за баня, осветление с вградени лампи, светодиоди, халогенни елементи и други.